Notícies d'actualitat
Catarroja, martes, 31 de marzo de 2020
Omitir vínculos de navegación
Omitir vínculos de navegaciónInici > Notícies
Admón.de Loterias Nº2 de Catarroja                

Ací teniu la selecció de notícies del període seleccionat

Període :

09/03/2020|XVIII CONCURS DE PAELLES DE LA FALLA L'ALBUFERA CATARROJA 2020

XVIII Concurs de paelles Falla l'Albufera Catarroja 8 març de 2020, gran ambient en sana harmonia, germanor, rialles... 
Vos presentem els g
uanyadors dels distints premis otorgats enguany
¡ Que gran és la festa de les FALLES !

   Mes fotos
08/03/2020|EXCURSIÓ AL PORT EN BICICLETA FALLA l'ALBUFERA 2020

Catarroja Falla l'Albufera 8 de març de 2020 secció Infantils.

   Mes fotos
06/03/2020|PREMIS DEL NOSTRE LLIBRET EN EL CONCURS DE LO RAT PENAT 2020


PRIMER PREMI REGNE DE VALENCIA AL LLIBRET EN EL SEU CONJUNT (edició i contingut)


PRIMER PREMI AL LLIBRET INFANTIL SECCIÓ REGNE (poesia)


SEGON PREMI REGNE DE VALÉNCIA A L'EXPLICACIÓ I RELACIÓ DEL LLIBRET MAJOR (poesia)


Un any més l'enhorabona a tots els que heu participat en la realisació del Llibret 2020, a la COMISSIÓ per ser un extraordinari cooperador necessari, al poeta DONÍS MARTÍN, pel seu art, a AG NOU ART pel disseny, la maquetació i el bon ofici, als ANUNCIANTS per la seua colaboració, i al equip de de Cultura (Inclou la portada de Majo) per TOT.
Ara també, com vos dic tots els anys: Llegiu-lo, gogeu-lo, de veres que val la pena, de pas, no perdrem la bona costum de llegir, aparteu els mòvils unes horetes i voreu com no passa res...
Reitere l'enhorabona a tota la comissió. Moltes gràcies i fins que vullgau...
Enhorabona també a les atres falles de Catarroja i als poetes catarrogins que han conseguit premis “ben grossos” en el concurs de Lo Rat Penat.
¡Com a catarrogíns i fallers nos sentim molt orgullós!


   Mes fotos
04/03/2020|PRESENTACIÓ DE LA REVISTA FALLERA LLETRAFALLER

Presentació de la revista "Lletrafaller" 2020 en el nostre casal.
Esta vesprada/nit hem tingut als amics de la revista fallera LLETRAFALLER, Ricart Folgado i Miquel Ramon, en el nostre casal presentant-nos la revista d'enguany. Hem escoltat ben atents l'explicació i relació de tot lo que conté la revista, que va acompanyada del suplement “L'atra falla de l'Ajuntament” i la novetat denguany és que Inclou informació de totes les Falles de Catarroja.
Hem contat en la presència del nostre president infantil Carlos i de les nostres Falleres Majors Natàlia i Nuria, i la destacada presència de les Falleres Majors de Catarroja, Lara i Alba acompanyades de les seues corts d’Honor i del president de Junta Local V. Burgos. Una agradable vesprada.

   Mes fotos
01/03/2020|EXPOSICIÓ DEL NINOT, CATARROJA 2020

Reportage gràfic de l'acte d'inauguració de l'Expo Ninot de Catarroja 2020

   Mes fotos
29/02/2020|CAVALCATA DEL NINOT CATARROJA 2020

Reportage gràfic de l'activitat de la nostra comissió.

   Mes fotos
17/02/2020|DINAR D'AMICS DE L'ALBUFERA 2020

El dumenge passat dia 16 celebràrem el tradicional dinar dels Amics de l'Albufera en el restaurant "Puerta de Hierro" de Beniparrell en mig d'un gran ambient pre-falles.
Ací unes quantes fotos per a testimoni de l'acte.


   Mes fotos
16/02/2020|PRESENTACIÓ DEL NOSTRE LLIBRET 2020, DEDICAT A “SOR ISABEL DE VILLENA, I ALS CARRERS CATARROGINS DEDICATS A DÒNES”

El passat dumenge, presentàrem el llibret en el Museu Antonia Mir. El Nostre llibret d’enguany està dedicat a Sor Isabel de Villena, la primera dòna feminista d'Espanya”, i a “Carrers catarrogins dedicats a dònes”

El contingut del mateix, ademés dels tradicionals espais que engloba un llibret de falla, destaquen els versos satírics i crítics del poeta Donís Martín.

Entre atres aportacions, el llibret trasllada a les seues pàgines dos interesantíssimes tertúlies, una “al viu” sobre “sor Isabel de Villena”, i una atra sobre “Dònes en un món d’hòmens”.

En el transcurs de l’acte de presentació va tindre lloc el nomenament de “l’Albuferec de l’any” 2020. Guardó que enguany, ha recaigut en la persona de Mercedes Hervás Puchalt, presidenta de l’agrupaciólocal de l’Associació Espanyola Contra el càncer, AECC, Mercedes, una gran persona, una gran lluitadora, una gran dona, és la que està actualment al front d’este provecte humanitari i desinteressat i que presidix des de l’any 2016.

L’acte va estar presidit pels màxims representants de la comissió, la Fallera Major Natàlia Ramón Martí, el president Sergi Gómez, la Fallera Major infantil Nuria Cubillos Juan, i el president infantil Carlos Pérez Nácher, ells foren els encarregats d’entregar sengles llibrets als invitats.

A l’acte asistiren numeroses personalitats recolzant a la comisió de l’Albufera, destacant la presència de la pintora a la que està dedicat el museu, Antonia Mir Chust, l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, la primer tinent d’alcalde Lorena Silvent, numerosos regidors de la corporació municipal, la Fallera Major de la U.A.F.C. de Catarroja, Lara Rodrigo Raga i la chiqueta Alba Herrero Pons, acompanyada del president de la U.A.F.C. Vicente Burgos, i del vicepresident Fonso Martínez, representants de comissions falleres de Catarroja, com Rabal, Charco, Barraques, Filiberto Rodrigo y Jaume I, la falla Isabel de Villena de Sedaví, així com numerosos fallers, Amics de l’Albufera i simpatisants de lacomissió.

Finalment el llibret participarà en els concursos de Lo Rat Penat, del Casal Bernat i Baldoví i en el de la U.A.F.C. de Catarroja.   Mes fotos
12/01/2020|EXALTACIÓ DE LES NOSTRES FALLERES MAJORS 2020 NATÀLIA I NURIA

El dumenge passat dia 12 de giner tingué lloc, en el Teatre Auditori Francisco Chirivella de Catarroja, la solemne exaltació de les Falleres Majors de L’A.C. Falla l’Albufera deCatarroja.

L’acte es va iniciar en un “apropòsit” faller realisat pel quadro artístic de la comissió l’AlbuferaTeatre, titulat “FM Management” a on es van mostrar en ironia i humor els conflictes i peripècies vixcuts per uns divertits personages d’una agència de colocació de FFMM i que desemboca en l’acte d’exaltació i en una espectacular apoteosis.

La peça teatral, -tal com mana la tradició fallera de l’apropòsit va ser escrita i interpretada per membres de la comissió expressament per a este acte.

A continuació es passà a l’exaltació de les noves falleres, la chiqueta Nuria Cubillos Juan i la senyoreta Natàlia Ramón Martí, van actuar de mantenedores de l’acte Alba Ramón Martí, Marta Cubillos Juan i Maria Ric Juan, que dedicaren unes emotives paraules a les homenajades, mijans la família com a fil conductor. Després va arribar el torn de les falles invitades i de les atres nou comissions falleres de Catarroja, per a finalisar en la pujada a l’escenari de la U.A.F.C. encapçalada per les Falleres Majors de Catarroja la Srta. Lara Rodrigo Raga i la chiqueta Alba Herrero Pons junt a les seues Corts d’Honor.

L’exaltació pròpiament dita va finalitzar en les paraules dels presidents de l’Albufera, Carlos Pérez Nacher infantil, i Sergi Gómez Cuallado que en nom de tota la comissió van donar les gràcies públicament per l’esforç realisat per la comissió, així com van tindre paraules de reconeiximent per a les noves Falleres Majors i agraïren la presència de les autoritats locals i del numerós públic assistent que abarrotava l’auditori.

Com a fi de festa actuà el grup de playback infantil de la comissió que va interpretar esplèndidament el número musical “Polkadots”.

Com a final el quadro artístic de la comissió major va interpretar una selecció de musicals “Es busca… playback” brindant-nos una magnífica actuació.

El públic va premiar l’esforç dela comissió en una prolongada ovació.

L’acte va contar en la presència de l’alcalde de Catarroja Jesús Monzó, de la primera tinent d’alcalde LorenaSilvent junt a la majoria de membres del Govern Municipal, del president Vicente Burgos i de la resta de membres de la U.A.F.C. de Catarroja i dels presidents i falleres majors de les atres nou comissions de falla catarrogines.

Com a colofó a l’emotiva jornada, i ya en el casal, es va servir un vi d’honor.   Mes fotos
05/01/2020|AC FALLA L'ALBUFERA, UN MÀGIC MATÍ... 5-01-2020

Entre nervis i emocions, els fallers de la nostra comissió -menuts i alguns majorets- varen rebre els regals que els feren Ses Majestats en un matí MÀGIC, com cal.

   Mes fotos
22/12/2019|LLECTURA DEL LLIBRET 2020 A CARREC DE DONÍS MARTÍN I PRESENTACIÓ D'ESBOSSOS I MAQUETES.

21-12-2019.
Llectura del llibret 2020. Autor Donís Martin, Falla gran
 lema: “MARE NOSTRUM”, artiste Jose Manuel Gramaje, Falla Infantil lema: “FALLES 3020”, artiste infantil, Vicente Dominguez.
Com sempre uns versos extraordinaris.

   Mes fotos
14/12/2019|TRETÚLIA SOBRE FEMINISME EN EL NOSTRE CASAL

Este matí hem celebrat la tertúlia “A lo Viu” en el nostre casal per a parlar de feminisme. Hem reunit a un grup de dònes que foren pioneres o que destaquen en distints àmbits deportius i professionals, pero, unides per un sentiment: les falles.
Hem passat un matí extraordinari i profitós. entre cacaus, cerveceta i aigua. No hem pogut tindre millors tertulianes.
¡Gràcies a totes!

 

   Mes fotos
01/12/2019|TERTÚLIA "A LO VIU" 2020

El dumenge 1 de decembre celebràrem la tradicional tertúlia “A lo Viu”, enguany l'hem dedicada a Sor Isabel de Villena, monja, escritora i primera feminista valenciana. Hem contat entre atres en Amparo Cabanes, Maria Jesús Coves, Òscar Rueda, Aureli López, Miquel Ramon, Donís Martín, Gregorio Muelas i dels nostres representants, Natalia, Nuria, Carlos i Sergi.
Bon orage, passeget en barca per l'Albufera, bon arròs en perol cuinat per Paco Alabau i bons amics... Tot un goig.

   Mes fotos
08/11/2019|VISITA ALS TALLERS DELS NOSTRES ARTISTES FALLERS

Ahir dia 7 de novembre visitàrem en la ciutat fallera el taller de Josep Manuel Gramaje una representació “oficial” de la nostra comissió, allí poguérem comprovar el gran treball que està realisant per a les pròximes festes falleres i que du per lema ”Mare Nostrum”.
Tornarem a casa gratament impressionats pels treballs que nos està preparant l'artiste.

   Mes fotos
02/11/2019|NIT D'ÀNIMES 2019 EN EL CASAL

Espectacular, divertides, terrorífiques, monstruoses, maravelloses... aixina han segut les nits que nos han oferit les seccións d'Infantils i de festejos de la nostra comissió. Els crits de terror encara resonen per tots els racons del nostre barri de les Barraques...

   Mes fotos
21/10/2019|PROCLAMACIÓ DE LES NOSTRES FALLERES MAJORS PER A 2020 NATALIA I NURIA

El dissabte passat dia 19 d’octubre es celebrà en el transcurs d’un sopar servit en el casal, el tradicional acte de la proclamació de les Falleres Majors per al 2020; Natalia Ramon Martí i la chiqueta Nuria Cubillos Juan. Abdós, en emocionades paraules traslladaren als presents l’enorme ilusió quetenen depositada en les pròximes festes falleres, així com agrairen a tots els membres de la seua comissió el nomenament que acabaven de rebre.

També en el transcurs de l’acte foren obsequiades en els pergamins recort del seu regnat i van prendre la paraula les falleres majors eixints, Maria Borja Pelayo i la chiqueta Gisela Rosaleñ López, que en emosionades paraules despediren el seu regnat.

Tancaren l’emotiu acte els presidents Sergi Gómez i Carlos Pérez; unes breus paraules d'abdós serviren per a donar l’enhorabona a les noves Falleres Majors i agrair a la comissió, amics i familiars presents, la seua assistència a est entranyable acte faller.

L’agradable velada acabà en un brindis per les pròximes festes falleres en mig d’un gran ambient, en música de discomóvil, i taula de llepolies per a grans i menuts.

Natalia i Nuria, que des de hui són les noves Falleres Majors de Nostra Falla l’Albufera  varen rebre innumerables felicitacions i mostres d’afecte.    Mes fotos
12/10/2019|EXPOSICIÓ "9 DIES D'OCTUBRE" 2019

L’exposició està dedicada a Sor Isabel de Villena, escritora, monja, teòloga i primera feminista valenciana, i a Dònes que donen nom a carrers de Catarroja.

Consta de fotografies i resum de la vida i obra d'Isabel de Villena (Valéncia 1430-1490), abadesa del convent de la Trinitat de Valéncia, va ser una de les persones més cultes de la seua época. Gràcies a la seua obra “Vita Christi” passà a ser la primera escritora en llengua valenciana de la nostra lliteratura. És una obra escrita per a dònes a on les dònes tenen el més gran i important protagonisme.

És de justícia que siga considerada feminista iteòloga. Més encara, pot parlar-se de teòloga feminista.

En la part local de l'exposició vorem fotografies i una breu biografia de dònes que han donat nom a carrers de Catarroja com; Victòria Costa, Milagros Mir, Carmen Herrero, Mª Dolores Nebot, 8 de març, Clara Campoamor...

A l’acte va assistir l’alcalde de Catarroja Jesús Monzó, la vicealcaldessa Lorena Silvent i diversos edils de la corporació municipal, el president del Casal Bernat i Baldoví Òscar Rueda i el vicepresident Miquel Ramón, acadèmic de la RACV Vicent Ramón Calataiud, Junta Local Fallera de Catarroja representats pel seu vicepresident Fonso Martínez i les recentment proclamades Falleres Majors de Catarroja, Lara Rodrigo i Alba Herrero acompanyades per les seues respectives Corts d’Honor. També van assistir representants de les falles de Catarroja Jaume I, i Regió, la falla Isabel de Villena de Sedaví, Amics de l’Albufera, fallers i simpatisants de la comissió.

Les Falleres Majors de la Comissió Maria Borja i Gisela Rosaleñ, junt al vicepresident de la secció de cultura Juanjo Villanueva i el president infantil, Carlos Pérez, tallaren la cinta que inaugurava l’exposició.

La mostra podrà ser visitada fins al dia 20 d’octubre en un horari de 18 a 20,30 hores i està situada en la sala d’exposicions del Palau de Vivanco en el mateix Ajuntament de Catarroja.   Mes fotos
06/10/2019|ACTUACIÓ DELS GRUPS DE PLAYBACK DE LA NOSTRA COMISSIÓ EN LA PLAÇA MAJOR

Els passats dies 4 i 5 d'octubre els grups de playback de la nostra comissió actuaren el la Plaça Major en el concurs faller, dins del programa de festes de Sant Miquel,
Ací unes fotografies de l'actuació... 

   Mes fotos
29/09/2019|PROCESSÓ DE SANT MIQUEL

Elnostres representants en la processó de Sant Miquel.   Mes fotos
26/09/2019|EXPOSICIÓ "9 DIES D'OCTUBRE" 2019

Novament en la nostra secció de Cultura de l'Associació Cultural Falla l'Albufera tenim el repte de preparar l'exposició “9 Diesd'Octubre”, al voltant de la Festa de tots els valencians, tal i com venim fent-ho des de fa 26 anys de forma ininterrompuda.

Enguany dediquem l'exposició a Sor Isabel de Villena, escritora, monja, teòloga i primera feminista valenciana, i a Dònes que donen nom a carrers de Catarroja.   Mes fotos
22/09/2019|PROCESSÓ DEL SANTISSIM CRIST DE LA PIETAT

Els nostres representants en la processó del Santíssim Crist de la Pietat el 22 de septembre.

   Mes fotos
01/07/2019|LA FESTA DE L'ESTIU 2019 EN L'ALBUFERA

Plaça de la Llongeta de Catarroja 30 de juny de 2019, aprofitant el "Dia del Gos"... Festa, suculenta paella, jocs, harmonia... 
Algunes fotografies de com se ho passaren, grans i menuts, el dumenge dia 1 de juliol en la nostra plaça en la festa de l'Estiu, en una jornada de convivència en almorzars, dinars, i sopars... ben refrescant.

   Mes fotos
30/06/2019|JOSÉ MANUEL GRAMAJE I VICENTE DOMINGUEZ FIRMEN ELS NOSTRES MONUMENTS PER AL 2020

El dissabte 29 de juny en el transcurs d’un animat sopar a la fresca en el carrer, i coincidint en les festes de Sant Pere patró de la nostra barriada de Les Barraques  tingué lloc la protocolària firma de contractes dels monuments per al 2020.

El monument gran anirà a càrrec de José Manuel Gramaje Llisterri, de contrastada trayectòria professional i que el pròxim març de 2020 plantarà la seua quarta falla en la plaça de la Llongeta.

El monument infantil el firma Vicente Domínguez. Vicente aposta en la nostra plaça per una falla futurística dirigida als jóvens, serà la seua segona falla per a la comissió del’Albufera, la trayectòria professional i personal l’avalen.

Les falles a plantar el pròxim març porten per lema: "Mare Nostrum"  en la major, i "Falles 3020" en l'infantil.

Junt als artistes fallers estamparen les seues firmes el president Sergi Gomez i Carlos Pérez, president infantil, presidiren l’acte les respectives Falleres Majors, Maria Borja i Gisela Rosaleñ. També ocuparen un lloc preferent les que en breu seran proclamades noves Falleres Majors per a l'eixercici 2020 la chiqueta Núria Cubillos i la senyoreta Natalia Ramón.

En el beneplàcit general i un brindis per l’èxit dels monuments de 2020 va finalisar el tradicional acte de la firma dels contractes.   Mes fotos
29/06/2019|PROCESSÓ DE SANT PERE 2019

Ahir 29 de juny els nostres representants, Maria, Gisela, Carlos i Jose, assistiren a la Processó de Sant Pere Patró de la nostra barriada de Les Barraques, acte que tancava les festes programades pels festers i comunitat de peixcadors de Catarroja.

   Mes fotos
09/06/2019|L'ALBUFERA TEATRE EN EL CAPRI DE PATERNA

El dissabte 8 va ser intens per als membres de la comissió, nos coincidia el viage a Castelló per a replegar els premis Fadrí i l'actuació del nostre grup “L'Albufera Teatre” en el Capri de Paterna en motiu del 25 aniversari de la Mostra de Teatre que organisa el Ateneu Cultural de Paterna.
Ací unes pinzellades de l'acte a on representàrem L'AFER DELS RAGA & FERRER.

   Mes fotos
08/06/2019|PREMIS FADRÍ DE LA A.C. CARDONA VIVES DE CASTELLÓ

El dissabte 8 va ser intens per als membres de la comissió, nos coincidia el viage a Castelló per a replegar els premis Fadrí que nos havia concedit l'Associació Cardona Vives de la capital de La Plana, i l'actuació del nostre grup “L'Albufera Teatre” en el Capri de Paterna en motiu del 25 aniversari de la Mostra de Teatre que organisa el Ateneu Cultural de Paterna.
No encetàrem molt be el dia degut
 a un desagradable rebentò de roda d'un dels vehículs en plena A-7... pero, superat l'incident, efectuàrem primer la visita la basílica de la Mare de Deu del Lledó a om forem atesos magníficament pel Prior mossén Josep Miquel Francés, i posteriorment la visita al museu de Belles Arts, nos feren passar un bon matí abans del dinar d'entrega dels premis. 
Ací unes fotografies del matí i de l'acte d'entrega dels premis..
¡Gràcies Castelló per la vostra acollida!

   Mes fotos
04/06/2019|PREMIS CASAL BERNAT I BALDOVÍ 2019

En la vesprada nit del dimats 4 hem arreplegat en el saló del Museu de l'Artiste Faller, els premis següents:
Premi “Renaixença”, otorgat per l’associació cultural Casal Bernat i Baldoví en colaboració de la RACV a l’us de la llengua valenciana durant l’eixercici faller.
Segon Premi “El Mòle” al millor artícul d’investigació en el llibret.
Distinció “Purna”, otorgada per l’associació cultural Casal Bernat i Baldoví a l’us de la llengua valenciana en el llibret.

   Mes fotos
28/05/2019|NIT HIPPIE-IBICENCA

Magnifica nit de sopar de la Festa Hippie Ibicenca que nos ha  brindat la secció de Festejos. 
Aci unes fotos dels premis als millors "montaditos" i postres.
Gràcies a tots.

   Mes fotos
05/05/2019|DINAR I PLANTÀ DE LA CREU DE MAIG 2019

Com tots els anys des de que començà esta tradició en Catarroja, la nostra comissió te plantà la Creu de Maig des de el dissabte 4 de maig.

La creu està dedicada al “Centenari del Valencia CF”. 

Enguany hem conseguit el segon premi.

Una volta més: Gràcies a tots els que fan possible que esta tradició continue en el nostre barri.   Mes fotos
16/04/2019|PAELLA DE L'APUNTÀ

Algunes fotos de la jornada de les Paelles de l'Apuntà, i com no, la foto "oficial" dels cuiners de les suculentes paelles de hui.
Enhorabona, ¡¡ molt bones !!

   Mes fotos
15/04/2019|NOMENAMENT DE CARLOS COM A PRESIDENT INFANTIL 2019-20

Acte de la proclamació com a president infantil per a l'any 2019-20 de Carlos Pérez Nácher el dissabte dia 13 d'abril de 2019.
Jocs
, berenar... i Sana harmonia !

   Mes fotos
14/04/2019|JOSEP MANUEL GRAMAJE I VICENTE I VICENTE DOMÍNGUEZ NOSTRES ARTISTES FALLERS PER AL 2020

La A.C. Falla l'Albufera de Catarroja comunica la contractació dels artistes per a les falles de 2020. 
En primer lloc, depositem novament la confiança de la falla gran en l'artista Josep Manuel Gramaje pel seu bon treball en els passats eixercicis. També anunciar la renovació de l'artiste Vicente Domínguez per a realisar per segon any consecutiu la falleta infantil, artesà de contrastada qualitat i que tan bones sensacions nos deixà en la Plaça de la Llongeta. 
Els desigem als dos la millor de les sorts en l'important encomanda realisada per la comissió de la Falla L'Albufera.

   Mes fotos
31/03/2019|SERGI GOMEZ CUALLADO ELEGIT DE NOU PRESIDENT

Sergi Gómez Cuallado ha segut proclamat com a president de la A.C. Falla l'Albufera de Catarroja per a l'eixercici 2019-2020, al haver segut elegit per ampla majoria en la JUNTA GENERAL celebrada el 29 de març en el casal de la Falla l'Albufera. 
Que siga un any ple d'harmonia, i que l'amistat, la formalitat i el respecte nos guien en el dia a dia treballant en equip per a poder alcançar els objectius desijats. 
Des de ací donar-li l'enhorabona i tot el soport, tant a Sergi com a la nova junta directiva, i desijar un bon eixercici 2019-2020 per a tots.

   Mes fotos
24/03/2019|FELIÇ ANY NOU FALLER


   Mes fotos

Notícies d'actualitat                                                                Powered by © Deyco